Ajankohtaista

Hyvät Hannukaisten sukuseuran ja suvun jäsenet

Hannukaisten sukuseuran hallitus päätti 16.8.2020 yksimielisesti siirtää 3. – 4.10.2020 pidettäväksi suunnitellun sukukokouksen ja sukujuhlan vuodella eteenpäin, vuoden 2021 syksyyn. Siirron perusteena on uudelleen voimistunut korona-pandemia, minkä johdosta valtion johto ja viranomaiset saattavat syksyn 2020 aikana asettaa uusia kokoontumisrajoituksia. Toinen tärkeä peruste on aktiivijäsenistömme korkea keski-ikä. Tästä johtuen sukuseura ei voi sukukokouksen järjestämisellä vaarantaa jäsenistönsä terveyttä ja turvallisuutta.

Samalla todettiin, että koronatilanne on vaikeuttanut sukutietojen hankintaa mm. Mikkelin Maakunta-arkistosta. Uuden sukukirjan julkaiseminen päätettiin siirtää myös vuodella eteenpäin, seuraavaan sukukokoukseen. Tämän johdosta sukutietojen päivitystietoja voi toimittaa sukuseuran puheenjohtajalle vuoden 2020 loppuun saakka.

Vallitsevaa turvallisuus-/turvattomuustilannetta valittaen

Raimo Hannukainen, sukuseuran puheenjohtaja

—————————————————————————————————————————

Tervehdys arvoisat sukuseuran ja suvun jäsenet sekä kaikki kotisivuillamme vierailevat

Tämän ajan kestopuheenaihe on KORONA, joka seuraamuksineen on yhä voimakkaammin häirinnyt yhteiskunnan jokapäiväistä toimintaa. Poikkeuslait on otettu käyttöön ensi kerran sotien jälkeen. Talvisodan päättymisen ja sodan seurauksena Neuvostoliitolle menetetyiltä alueilta evakkoon lähdön 80-vuotismuistojuhlia on peruutettu tai niiden järjestelyitä jouduttu karsimaan. Muistovuosi ja siihen liittyvät tilaisuudet ovat jääneet Korona-pandemian ja siitä tiedottamisen varjoon. Onneksi vuotta on vielä paljon jäljellä ja tapahtumille voidaan etsiä uusia ajankohtia.

Sukuseurasta ja suvusta oli 15 henkilöä ilmoittautunut Hiitolan Pitäjäseuran kotiseutumatkalle Hiitolaan 5.- 8.6.2020. Matkan aikana oli tarkoitus paljastaa viime sotiemme sankarivainajien nimet sisältävä 5-osainen muistomerkki Hiitolan hautausmaan muistomerkkialueella. Muistomerkkiin on kaiverrettu myös neljän (4) Hannukainen-nimeä kantaneen sankarivainajan nimet. Useita muitakin sukumme jäseniä kaatui Talvi- ja Jatkosodissa. Paljastustilaisuuden jälkeen oli tarkoitus pitää nykyhiitolaisten kanssa yhteinen pitäjäjuhla Hiitolan kultturitalon alueella (pääosin ulkoilmatilaisuus), mutta Koronan takia matka, muistomerkin paljastustilaisuus ja juhlat paikallisten asukkaiden kanssa on jouduttu peruuttamaan. Pandemian väistymisen jälkeen yritetään uudelleen.

Syksyllä, lokakuun alussa ovat vuorossa sukuseuran sukukokous ja -juhla, mikäli Korona on siihen mennessä selätetty. Palaamme asiaan myöhemmin ja tiedotamme järjestelyistä. Nyt meidän kaikkien tulee pyrkiä eristämään itsemme mahdollisista tartuntalähteistä ja näin välttää sairastuminen. Noudattamalla viranomaisten ohjeita ja käyttämällä tervettä järkeä todennaköisesti selviämme kunnialla näistä hankaluuksista. Pahemmistakin tilanteista on selvitty. Tämähän ei ole mitään verrattuna siihen mitä vanhempamme ja isovanhempamme kokivat 80 vuotta sitten.

Koronasta huolimatta aurinkoista kevätaikaa ja kesän odotusta kaikille sivuilla vieraileville!!

—————————————————————————————————————————-

Syksy 2019 ja vuosi 2020

Olemme juuri viettäneet Talvisodan alkamisen 80-vuotismuistopäivää 30.11.2019. Sota oli murheellinen ajanjakso Suomen historiassa, kuten sodat aina ovat. Talvisota oli kuitenkin erityisen kohtalokas Karjalan heimolle, sillä sen seurauksena yli 400 000 karjalaista menetti kotinsa ja kotiseutunsa. Edessä oli siirtyminen uusille asuinsijoille ja elämän aloittaminen vieraissa olosuhteissa. Sotaan johtaneita syitä, sen alkamista, sota- ja sodanaikaisia tapahtumia ja sen epäoikeudenmukaista lopputulosta käsitellään monissa eri medioissa ja tapahtumissa pitkälle ensi vuoden keväälle saakka. Sodan jälkimainingeissa perustetun Karjalan Liiton 80-vuotisjuhlaa vietetään Helsingissä 24. – 25.4.2020.

Talvisodan alkamisen muistopäivään 30.11.2019 liittyy myös suruviesti Karviasta. Sukuseuramme pitkäikainen aktiivitoimija ja entinen hallituksen jäsen Toivo Hannukainen sai samana päivänä iäisyyskutsun. Hän menehtyi sairauskohtaukseen kotonaan Karviassa. Sukuseura muistaa lämmöllä edesmennyttä aktiivista ja lämminsydämistä jäsentään.

Tuleva vuosi 2020 on vuorostaan sukukokousvuosi. Sukukokouksen pitopaikaksi on suunniteltu Hämeenlinnaa. Kokous ja siihen liittyvä sukujuhla järjestetään hieman tavanomaista myöhemmin syys- lokakuun vaihteen tienoilla erilaisista päällekkäisistä tapahtumista johtuen.

Ennen sukukokousta järjestetään kuitenkin merkittävä tapahtuma Hiitolassa, missä paljasteaan v. 1939 – 1944 sotien hiitolaisten sankarivainajien nimet sisältävä muistomerkki. Muistomerkki pystyteään entisen kellotapulin perustukselle, jossa on jo ennestään v. 1993 pystytetty Hiitolan kirkon ja hautausmaan muistomerkki. Juhlallinen muistomerkin paljastustilaisuus pidetään 6.6.2020. Tilaisuuden yhteydessä järjestetään myös Hiitolan pitäjäjuhla. Hiitolan Pitäjäseura ja matkatoimisto Keskimatkat järjestävät juhlamatkan Hiitolaan 5.- 8.6.2020. Hannukaisten sukuseuralle on varattu kiintiö matkalle. Matkasta tullaan tiedottamaan Hiitolan pitäjäsivuilla osoitteessa www.hiitola.fi. Matkasta voi tiedustella myös sukuseuran puheenjohtajalta.

Rauhallista adventin aikaa ja joulun odotusta sekä riemullista Vapahtajamme syntymäjuhlaa kaikille sukuseuran ja suvun jäsenille.

—————————————————————————————————————————

Sukukokouksen ja -juhlan 2018 jälkimaininkeja

Sukukokous on pidetty ja juhla on juhlittu. Kiitos kaikille osallistujille ja mukana eläneille. Viikonlopun tapahtumat onnistuivat hyvin. Sukukokouksessa yksi hallituksen jäsen halusi siirtyä reserviin, mutta onneksi tilalle löytyi uusi nuori vastuunkantaja. Iltajuhla onnistui myös hyvin, vieraathan juhlan tekevät. Toki enemmänkin väkeä olisi mukaan sopinut, mutta aina sattuu päällekkäisyyksiä. Kahden vuoden päästä on uusi sukukokous ja -juhla. Silloin pitäisi myös uuden sukukirjan olla valmis.

Sukukokousta varten tehtiin sukuseuran 30-vuotisesta toiminnasta kertova historiikki, joka sisältää hieman tekstiä, skannattuja lehtileikkeleitä ja valokuvia sukukokouksista ja -juhlista, kotiseutumatkoilta ja muista tapahtumista. Historiikki on värillinen ja 226 sivuinen, sivun koko on A4. Julkaisua on jäljellä vielä n. 20 kpl hintaan 35 euroa/kpl. Jos teos kiinnostaa, sitä voi tilata sukuseuran puheenjohtajalta.

 

Kuva historiikin kannesta